استان یزد پیشرو در عرصه گردشگری خوراک
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: یزد نیز بعنوان استانی پیشرو در عرصه محصولات نوین گردشگری، این بار با گامهای موثر و برنامه ریزی به شاخه ی جذاب گردشگری خوراک ورود نموده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد :
هما خورشیدی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اعلام این خبر افزود: این امر به پشتوانه ی کارگاههای شیرینی پزی خوشنام (خلیفه های معروف یزدی )، راه اندازی سفره خانه های سنتی، رستوران های ییلاقی و اقامتگاههای بوم گردی متعدد بوده که در کمتر از ۸ سال اخیر ،فارغ از رکود کنونی ناشی از شرایط شیوع بیماری کرونا، به فعالیت مطلوبی رسیده اند.
او با اشاره به اینکه رویدادهای گردشگری خوراک استان یزد در تقویم سالانه ی رویدادهای گردشگری این استان بیش از ۲۰ رویداد را شامل می گردد، اظهار داشت: تا پایان سال گذشته، بخشی از گردشگران داخلی و خارجی مقصد خود را به یزد، در ایام برگزاری رویدادهای گردشگری خوراک از جمله برداشت محصولات انار، زعفران، زردآلو، آلبالو، بادمجان و پخت خوراکهای سنتی مربوطه و یا رویدادهای پخت و آشپزی: لپو کلوخک، قرمه، آشهای سنتی و شیرینیهای سنتی، برنامه ریزی و تنظیم می کردند.
خورشیدی ادامه داد: در این راستا برای بهبود عملکرد سیاستهای تدوین شده ی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد که با ثبت ملی مواریث ناملموس شیرینی های پشمک، قطاب، قهوه یزدی و … آغاز گردیده است برای رونق گردشگری خوراک در کمتر از یکسال کمیته گردشگری خوراک فعال گردیده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: این کمیته تاکنون به صورت علمی و منظم با برگزاری نشستهای تخصصی و وبینارهایی با حضور اساتید بین المللی، سلسله برنامه های مجازی گردشگری خوراک با عنوان ” جمعه های حال خوب”، همکاری در نشست ملی خوراک های سنتی، تهیه مستندات و فیلم، تیزر و … ، برگزاری شب های فرهنگی، همکاری بارز با دبیرخانه ی ملی در تدوین اطلس ملی گردشگری ایران خوش درخشیده است و در آینده نیز نگارش مقالات علمی در رابطه با گردشگری خوراک،برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با ان و تعریف مسیرهای گردشگری خوراک را در برنامه ی کاری خود دارد.
این مسئول ادامه داد: کمیته گردشگری خوراک استان یزد در تلاش است با آموزش راهنمایان گامی مثبت در جهت توسعه گردشگری خوراک استان یزد و ایران بردارد تا بعد از دوران کرونا بتوان با حداکثر توان علمی و عملی، این گونهی گردشگری را در استان یزد به نحوی مناسب، در کشور بسط داد.
گفتنی است: گردشگری خوراک طیف گسترده ای از گردشگری خوراک سنتی و بومی، خوراک شناسی ، هنر آشپزی و پخت و پز و نیز خورد و خوراک را در بر می گیرد. همچنین از آنجا که شیوه ی پخت و آشپزی در بین فرهنگ و آداب و رسوم مردم بومی هر دیاری متفاوت بوده و بدین ترتیب بخشی از گردشگری فرهنگی را نیز شامل می شود، لذا این محصول گردشگری در شاخه ی گردشگری کشاورزی به عنوان تامین کننده ی منبع اصلی تولید محتوا هم ورود پیدا کرده و البته بسته های سفر را به عنوان گردشگری تجربی و با گستره ی ” سفر از تولید مزه تا سفره” را می توان برای این شاخه گردشگری تعریف نمود.