معاون صنایع‌دستی استان یزد بیان کرد
کاربردی کردن، راهکار ماندگاری رشته‌های مختلف صنایع‌دستی

۰۷ آبان ۱۴۰۳ / در صنایع دستی

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی یزد ، عبدالمجید عربی با اعلام این مطلب افزود: ویژگی صنایع‌دستی نسبت به برخی هنرها این است که در زندگی مردم جریان دارد و اگر به زندگی مردم در دوره‌های مختلف توجه کنیم خواهیم دید که صنایع‌دستی محصولی بوده که همیشه کاربرد داشته است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد بابیان این‌که استفاده از محصولات هنر مسگری با کاربری‌های گذشته و جدید دوباره جان تازه‌ای به این حوزه داده است، تأکید کرد: استفاده از ظروف مسی به علت داشتن خواصی همچون پخت یکنواخت غذا، ماندگاری بالا، قابلیت بازیافت و همچنین خواص ضد باکتری و ضد میکروبی، از دیرباز میان ایرانیان و به خصوص یزدی‌ها رواج داشته است.

او اضافه کرد: مسگری در یزد قدمتی بیش از ۶۰۰ سال دارد، ولی در دوره تیموریان و در قرن نهم هجری قمری به اوج خود رسیده و بازار مسگری یزد نیز در همین دوره تأسیس شده است.

عربی گفت: این هنر هرچند دیگر رونقی همانند دهه‌های گذشته ندارد، ولی در سالیان اخیر مجدداً استفاده از محصولات و ظروف مسی هرچند کمتر از قبل، بین برخی از مردم رواج یافته است.

معاون صنایع‌دستی یزد در مورد وضعیت این هنر صنعت قدیمی در یزد، اظهار کرد: ظروف مسی در زمانی حدود ۳۰ سال پیش جزء مهمی از جهیزیه دختران یزدی بوده، ولی متأسفانه طی مدتی نسبتاً کوتاه، به‌یک‌باره از زندگی اکثر قریب به اتفاق مردم حذف شد.

او با بیان این‌که خوشبختانه طی سال‌های اخیر شاهد روی آوردن مجدد مردم به ظروف مسی حتی بعضاً با کاربری‌های جدید و متفاوت از گذشته هستیم، گفت: هرچند ظروف مسی به خانه‌ها بازگشته است، اما حجم استفاده از آن‌ها دیگر مانند گذشته نیست و مردم امروزه بیشتر از ظروف دم دستی و کوچک‌تر استفاده می‌کنند.

عربی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در استان یزد تعداد ۱۰۰ نفر در حوزه قلم‌زنی روی مس و مسگری فعال هستند، تصریح کرد: صنایع‌دستی تا زمانی می‌تواند میان مردم زنده بماند که همراه با تغییرات استانداردهای دوران، ضمن حفظ اصالت، تغییر کند و جایگاه خود را میان زندگی مردم حفظ کند.

معاون صنایع‌دستی استان، محصولات مسی امروز بازار را به دو دسته‌ی تزئینات مسی و ظروف مسی تقسیم کرد و افزود: اقدام خوبی که به تازگی در حوزه مسگری انجام شده، ایجاد کاربری‌های جدید در به‌کارگیری این هنر صنعت در زندگی افراد است. عنوان نمونه می‌توان از ساخت برخی لوازم آشپزخانه و صنعت دکوراسیون از فلز مس یاد کرد.

به گفته او امروزه سلایق مردم تغییر کرده است، آنچه در تولید محصولات صنایع‌دستی مهم است، کاربری‌های جدید، خلاقیت و نوآوری است، همچنین نیاز جامعه و بازار نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و با دید کاربردی سازی صنایع‌دستی نسبت به سلیقه بازار محصولات صنایع‌دستی تولید شود.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

تدوین برنامه مرمت مرحله‌ای بازارچه تاریخی حاج میرزا هادی اردکان

عملیات مرمت اضطراری باغ تاریخی حمص در بافق آغاز شد

بررسی پیشینه باستان‌شناختی شهر تاریخی یزد در بیست و نهمین نشست کمیته تاریخی‌فرهنگی

معاون گردشگری کشور:
گردشگری محرم در یزد ظرفیت مهم توسعه فرهنگی و اقتصادی است

جمع‌آوری مناره‌های الحاقی مسجد جامع ابرند آباد؛ گامی در مسیر احیای اصالت تاریخی بنا

بازدید معاون گردشگری کشور از باغ جهانی پهلوان‌پور مهریز

بازدید معاون گردشگری کشور از مجموعه گردشگری نیر زیبای من

بازدید معاون گردشگری کشور از مجموعه گردشگری آریا باغ آقا هاشم تفت

گردشگری در اولویت سیاست‌های توسعه اقتصادی کشور قرار دارد

بازدید معاون گردشگری کشور و مسئولان میراث‌فرهنگی از بافت تاریخی و مسجد جامع یزد

بازدید معاون گردشگری کشور و مسئولان میراث‌فرهنگی از موزه آب یزد

بازدید معاون گردشگری کشور و مسئولان میراث‌فرهنگی یزد از پروژه گردشگری شمس