نوزدهمین جلسه مجمع هم اندیشی توسعه شهرستان بافق برگزار شد
شنبه دهم تیرماه نوزدهمین جلسه مجمع هم اندیشی توسعه شهرستان بافق با موضوع”حفظ و احیاء ابنیه تاریخی و توسعه گردشگری شهرستان” با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، فرماندار، بخشدار مرکزی، شهردار و رئیس شورای اسلامی بافق، بافقی های مقیم شهرها و استان های کشور ، صاحبنظران و نخبگان این شهرستان و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان استان و شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری بافق برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "فاطمه دانش یزدی" در این جلسه گفت: شهرستان بافق مجموعه ای از عرصه های زیست محیطی ارزشمند با قابلیت گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) و همچنین ابنیه و آثار تاریخی به جا مانده از دوران های قدیم را در خود جای داده و با داشتن بقعه ارزشمند امامزاده عبدالله به عنوان کالبد اصلی شهر، هتل های مجلل، هتل باغ سنتی و اقامتگاه های بوم گردی، کمپ های کویرنوردی با رمل های خیره کننده، چشمه سارهای زیبا در مناطق روستای با اقلیم معتدل کوهستانی، نخلستان های پراکنده در حواشی و درون شهر با اقلیم گرم کویری، میدان، کاروانسرا و بازارچه های تاریخی، پیت معدنی و … را در خود جای داده به نحوی که یک گردشگر می تواند با دیدن این جاذبه های گردشگری، تجربه ای متفاوت و خاطره ای ماندگار را از یک سفر برای خود رقم بزند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد افزود: امکانات گردشگری بافق در حال افزایش است و قرارگرفتن نام این شهر نمونه گردشگری در نقشه های راهنما و در فهرست نقاط هدف گردشگران داخلی و خارجی فرصتی است برای توسعه این صنعت پاک و درآمدزا و در کنار آن انتقال ارزش های اسلامی و ایرانی به گردشگران.
دانش یزدی در حاشیه برگزاری نوزدهمین مجمع هم اندیشی توسعه شهرستان بافق از راه اندازی اولین کاروان پیوند با حضور ۱۵۰ صنعتگر در حوزه های مختلف صنایع دستی نیز خبر داد و با بیان اینکه این کاروان در دهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان حضور دارد اظهار داشت: این نمایشگاه از ۱۴ الی ۱۸ تیرماه در محل دائمی نمایشگاه های استان برپا می شود که صنعتگران و هنرمندان در حوزه بامبو، حصیر و بوریا در کارگاههای زنده تبادل اندیشه می کنند.
وی هدف از برگزاری کاروان پیوند را ایجاد نوآوری در صنایع دستی بویژه حصیربافی عنوان کرد و یادآور شد: صنعت حصیربافی استان به دلیل وجود نخلستانهای متعدد مختص بافق است و می تواند به عنوان یک برند برای این شهرستان ثبت جهانی شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اشتغال پایدار در صنایع دستی را یکی از ارکان اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اشتغال پایدار و خود اشتغالی جامعه هدف در صنایع دستی استان و حمایت از صنعتگران می تواند باعث ترغیب در خرید صنایع دستی و افزایش سودآوری شود.
فرماندار بافق نیز در این جلسه با اشاره به ایجاد کمپ های گردشگری در مناطق نزدیک مرکز استان بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مزیت خاص و ویژه ای برای کمپ های گردشگری شهرستان بافق در نظر بگیرد.
" محمد زاده رحمانی" گفت: صدور مجوزهای کمپ های کویری در استان باید مدیریت و محدود شود.
وی اظهار داشت: با توجه به آمایش سرزمین، پتانسیل کویرنوردی و ایجاد کمپ در بافق بیشتر از دیگر نقاط استان است.
زاده رحمانی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود از مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تشکر و با اشاره به اختصاص اعتبار یک میلیارد تومانی در سالجاری به نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تصریح کرد: بافق نگین گردشگری استان است و به لحاظ دارا بودن معماری خاص که مشابه با معماری شهرهای استان کرمان است، از پتانسیل خاصی برخوردار شده است.
فرماندار بافق علت رونق گردشگری این شهرستان در چند سال اخیر را تلاش افراد دلسوز و سرمایه گذاری بخش خصوصی عنوان کرد و بر حمایت مسئولان استان در بحث گردشگری شهرستان از سرمایه گذاران بخش خصوصی تاکید کرد.