معاون صنایع‌دستی یزد در گفتگو با روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد عنوان کرد:
طراحی زیورآلات در یزد ۷۵ تکنیک مخصوص به خود دارد

۰۴ اسفند ۱۴۰۳ / در صنایع دستی

معاون صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به این‌که صنعت ساخت زیورآلات در شهر یزد پیشینه‌ای ۶۰۰ ساله دارد و ۲ هزار نفر در این زمینه مشغول هستند، گفت: طراحی زیورآلات در یزد دارای ۷۵ تکنیک خاص است که همچنان در صنعت زرگری این شهر به کار گرفته می‌شود.

عبدالمجید عربی در حاشیه بازدید ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی از بازار زرگری یزد در گفت‌وگو با خبرنگار روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد در راستای بررسی پرونده شهر جهانی زیورآلات، ضمن اشاره به این‌که صنعت ساخت زیورآلات در شهر یزد دارای پیشینه‌ای طولانی است و قدمتی حدود ۶۰۰ سال دارد، گفت: این شهر از دیرباز به‌عنوان یکی از مراکز مهم زرگری در ایران شناخته شده و تعداد قابل‌توجهی از صنعتگران در این حوزه فعالیت دارند.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد افزود: برآوردها نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود ۲هزار نفر در زمینهٔ ساخت زیورآلات سنتی در یزد مشغول به کار هستند.

عربی بابیان این‌که یکی از ویژگی‌های مهم زرگری در یزد، استفاده از طلای با عیار بالا است، تصریح کرد: به‌طور معمول، صنعتگران یزدی از طلایی با حداقل عیار ۲۰ برای ساخت زیورآلات استفاده می‌کنند.

او افزود: این موضوع در کنار دریافت اجرت مناسب و مهارت بالا، موجب شده است که محصولات زرگری یزد از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.

عربی ضمن تأکید بر این‌که در زمینهٔ طراحی زیورآلات، یزد دارای ۷۵ تکنیک خاص است که همچنان در صنعت زرگری این شهر به کار گرفته می‌شود، بیان کرد: این تکنیک‌ها شامل طراحی و ساخت انواع زنجیرها، مدال‌ها و گردنبندهای سنتی با طرح‌های خاص می‌شود.

معاون صنایع‌دستی استان اظهار کرد: هرچند برخی از این روش‌ها در مناطق دیگر ایران نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما بسیاری از آن‌ها ریشه در سنت‌های بومی یزد دارند و از اصالت ویژه‌ای برخوردارند.

او در پایان تصریح کرد: صنعت زرگری در یزد همچنان از رونق قابل‌توجهی برخوردار است و به دلیل مهارت صنعتگران، استفاده از طلای با عیار بالا و بهره‌گیری از تکنیک‌های خاص، جایگاه ویژه‌ای در میان شهرهای فعال در این حوزه دارد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده

محمدابراهیم زارعی:
بررسی‌های باستان‌شناسی ابرکوه به شناسایی ۱۰۱ اثر تاریخی منجر شد

جلسه شورای راهبری خوشه گردشگری استان یزد برگزار شد

بررسی‌های باستان‌شناسی شواهد تازه‌ای از آثار فرهنگی ـ تاریخی شهرستان بهاباد را افشا کرد

استاندار یزد:
هتل‌ها در اولویت حمایت‌های بانکی قرار می‌گیرند/ توسعه «یزد ایر» و راه‌اندازی قطار VIP در دستور کار است

بررسی ظرفیت‌های همکاری بانک رفاه و میراث‌فرهنگی یزد برای حمایت از پروژه‌های گردشگری

موزه مفاخر اردکان در مسیر تحول؛ بازنگری طرح محتوایی با رویکرد نوین موزه‌داری

برگزاری چهارمین جشنواره خرما در روستای تاریخی حاجی‌آباد زرین استان یزد

عضو شورای اسلامی شهر یزد:
یزد به دنبال گسترش دیپلماسی شهری و گردشگری با کشورهای آفریقایی است

پنجمین کمیسیون فنی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری یزد برگزار شد

آب‌انبار تاریخی زین‌آباد تفت احیا و به بهره‌برداری رسید