ششمین جشنواره آیین های سنتی روستای رشکوئیه شهرستان تفت برگزار شد
ششمین جشنواره آیین های سنتی روستای رشکوییه شهرستان تفت استان یزد با عنوان لپوکلوخ و غذاهای سنتی روستا، جمعه ۲۴ آذر ماه با حضور جمعی از مسئولین استان و شهرستان و همچنین جمعی از روستائیان وگردشگران داخلی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد ،"محمد رضا نصیری" در این خصوص گفت: این جشنواره با هدف احیاء رسوم سنتی و قدیمی روستاهای استان ،ترویج کار گروهی و ایجاد رقابتی سالم هرساله در روستای رشکوئیه از توابع بخش کهدوئیه-گاریزات شهرستان تفت برگزار می گردد و امسال ششمین سال برگزاری این جشنواره می باشد.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه این جشنواره در ششمین دوره خود به احیا و معرفی آیین سنتی لپو کلوخ یا به عبارتی سیب کلوخ که از ساده ترین و رایجترین غذاها در بین جوامع محلی و به ویژه در فصول سرد سال گرمابخش همنشینی اهالی این روستا بوده، پرداخت، گفت: آیین ها و جشنواره های سنتی یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری هر منطقه است و در طرح پنج ساله گردشگری استان تقویت اینگونه مراسم ها در دستور کار قرار گرفته است.
نصیری در ادامه در خصوص تاریخچه آیین سنتی لپوکلوخ توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در قدیم مردم مناطق روستایی یزد گاهی در کنار مزارعشان خانه های کوچکی از کلوخ می ساختند و در آن هیزم روشن می کردند بعد از زغال شدن کامل هیزم و سفید شدن کلوخ، چغندر ،هویج و یا سیب زمینی را در آن میریختند و سپس کلوخ را می کوبیدند و با آن روی هویج یا سیب زمینی را بطور کامل می پوشاندند و منتظر می ماندند تا پس از مدت زمان خاصی محصولات لابلای خاک گرم پخته شده و آماده خوردن شود که به این کار لپوکلوخ یا لپوکلوخک میگویند.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مشارکت خوب اهالی روستا در برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: خوشبختانه امسال استقبال خوبی از سوی میهمانان این جشنواره صورت گرفته به نحوی که نه تنها شرکتکنندگانی از سراسر استان حضور داشتند بلکه شاهد استقبال شرکتکنندگانی از استانهای همجوار نیز بودیم.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد گردهمایی مهمانان بومی و غیربومی در فضایی شاد و جذاب را از ویژگیهای این جشنواره خواند و افزود: در حاشیهی این جشنواره نمایشگاهی از تولیدات و دستاوردهای اهالی روستا در قالب غرفههایی برپا شد.
نصیری در پایان تصریح کرد: امیدواریم در آینده نیز با برگزاری رویدادهای مشابه همچون بازی ها و غذاهای سنتی و محلی روستاها شاهد رشد و شکوفایی روزافزون گردشگری روستایی در استان باشیم.
گفتنی است: دراین جشنوراه در کنار رقابت تهیه لپوکلوخ که شاخص اصلی آن بود، آئین بازی های محلی و سنتی نیز اجراء گردید و در آخر از شرکت کنندگان با غذاهای سنتی نظیر شولی و چای آتشی پذیرایی و به برندگان مسابقه جوایزی اهدا گردید.