سقف شیروانی حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) فهادان برداشته شد

۰۱ شهریور ۱۴۰۵ / در میراث فرهنگی

سقف شیروانی الحاقی حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) (حمام گودک) در محله فهادان یزد، با هدف اصلاح سیمای بصری بنا و هماهنگی بیشتر با ویژگی‌های معماری بافت تاریخی، برداشته شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد،سقف شیروانی حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) (حمام گودک) در محله تاریخی فهادان، که در دهه ۷۰ بر روی حیاط و میانسرا این حسینیه اجرا و نصب شده بود، در راستای حفاظت از سیمای تاریخی بنا و رعایت ضوابط معماری بافت تاریخی شهر جهانی یزد، جمع‌آوری و حذف شد.

این اقدام با همت و همراهی فعالان آگاه محله، متولیان حسینیه و با پیگیری کانون محلات پایگاه میراث جهانی یزد انجام گرفت.

وجود این پوشش الحاقی در فضای میانسرا، ازنظر بصری و معماری با ویژگی‌های بافت تاریخی یزد و ضوابط حفاظت از منظر شهری در محدوده ثبت جهانی، هماهنگی لازم را نداشت و موجب ایجاد تغییر در خوانایی و سیمای تاریخی مجموعه شده بود.

با برداشتن سقف شیروانی، ضمن آشکار شدن دوباره فضای میانسرا و ارتقای کیفیت بصری حسینیه، گامی در جهت بازگرداندن هماهنگی بیشتر این بنا با ساختار و معماری ارزشمند محله تاریخی فهادان برداشته شد.

این اقدام نمونه‌ای از مشارکت و همراهی جامعه محلی در حفاظت از میراث معماری و تاریخی یزد به شمار می‌رود؛ موضوعی که در حفاظت پایدار از بافت تاریخی و ثبت جهانی‌شده یزد، نقش مهمی دارد.

حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) که با نام حمام گودک نیز شناخته می‌شود، در محله تاریخی فهادان یزد قرار دارد و فضای میانسرا و عناصر معماری آن بخشی از ساختار ارزشمند بافت تاریخی این محله محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

    آخرین مطالب

    سه روابط عمومی برتر استانی وزارت میراث‌فرهنگی مورد تقدیر وزیر قرار گرفتند

    مدیرکل میراث‌فرهنگی استان یزد در گفت‌وگو با روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد،
    تاریخ شفاهی؛ سرمایه‌ای ماندگار برای انتقال تجربه و صیانت از هویت تاریخی

    سیدمحمد رستگاری
    راه صادرات صنایع‌دستی از یزد می‌گذرد

    رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد تاکید کرد
    حمایت کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد از طرح‌های مشارکتی برای جذب گردشگر

    سیدمحمد رستگاری
    جشنواره‌های پاییزی؛ پیوند میراث زنده با رونق گردشگری یزد

    دستگیری ۳ متهم به حفاری غیرمجاز در یکی از قلعه‌های تاریخی تفت

    شرکت یزدی رادینا نشان طلایی رویداد ملی صنایع خلاق «مانوین» را کسب کرد

    ۱۱ آیین، مهارت و سنت بومی یزد در انتظار ثبت ملی قرار دارد

    جلیقه سنتی ابرکوه ثبت ملی می شود

    جشنواره انار تفت از امروز آغاز به کار می‌کند

    شالبافیان:
    حمایت از پروژه‌های پیشران گردشگری یزد تا مرحله بهره‌برداری ادامه می‌یابد

    پلمب یک منزل مسکونی در بافت تاریخی یزد به دستور مقام قضایی در پی حفاری غیرمجاز