حال نارین قلعه خوب است

۲۶ تیر ۱۴۰۰ / در میراث فرهنگی

مدیر پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی میبد در اشاره به اخبار و کلیپ منتشرشده در خصوص تخریب قسمتی از بنای نارین قلعه گفت: «حال نارین قلعه خوب است و خطری متوجه این بنای تاریخی نیست.»

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،
عبدالمهدی همت پور روز شنبه ۲۶ تیرماه در رابطه با انتشار کلیپی در فضای مجازی از وضعیت نارین قلعه اظهار داشت: «شاهد گذاری انجام‌گرفته روی دیوار که در سال ۱۳۷۹ نصب‌شده کوچک‌ترین جابجایی نداشته است.»

مدیر پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی میبد با اشاره به اینکه سال گذشته پنج میلیارد ریال برای مرمت دیوار شرقی که در معرض آسیب قرار داشت هزینه شده، افزود: «تعمیر کل بنای ارزشمند نارین قلعه به‌صورت مستمر در دستور کار قرار دارد و هرساله با توجه به اعتبارات تخصیصی بر اساس اولویت‌ها کارهای مرمتی انجام می‌گیرد.»

همت پور تأکید کرد: «نارین قلعه در بهترین شرایط خود، از زمان تأسیس پایگاه پژوهشی میبد قرار دارد.»

او تولید و انتشار این کلیپ‌ها را موجب سلب اعتماد دلسوزان عرصه میراث فرهنگی دانست و عنوان کرد: «اگر زمانی آسیب واقعی به آثار تاریخی میبد برسد و رسانه‌ها از سر دلسوزی بخواهند اطلاع‌رسانی صحیح نمایند، باورپذیری آن توسط مردم سخت خواهد شد که خود همین موضوع آسیب جدی برای آثار ارزشمند میراثی به شمار می‌رود.»

مدیر پایگاه پژوهشی میراث‌فرهنگی میبد در ادامه از مردم خواست این‌گونه خبرها را از طریق خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری معتبر دنبال کنند و به اظهارنظرهای غیر کارشناسی توجه نکنند.

نارین قلعه یا نارنج قلعه میبد قدیمی‌ترین بنای استان یزد است و از آن با عنوان یکی از قدیمی‌ترین بناهای خشتی ایران و جهان نیز یاد می‌کنند که معماری و هنر سازندگان آن، موجب تحسین باستان‌شناسان و تاریخ‌دوستان شده است.

این بنای کهن درواقع ارگ حکومتی شهر تاریخی میبد بوده است که در پشته‌ای طبیعی با ارتفاع بیش از ۲۵ متر همچنان استوار است و در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۵۴ و به شماره ۱۰۸۶ در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

آخرین مطالب

بوم‌گردی «بی‌بی صاحب‌جان» در میبد افتتاح شد

۱۸ پروژه گردشگری و صنایع‌دستی یزد در هفته دولت افتتاح می‌شود

نخستین سکه ضرب یزد در نشست تخصصی پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد بررسی شد

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه مردم‌شناسی اشکذر/ روایت زندگی و مشاغل سنتی در حمام قاجاری

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه تاروپود یزد/ روایت تاریخ نساجی در فضای یک کارخانه قدیمی

عملیات مرمت و بازسازی چاپارخانه میبد در مسیر حفاظت از میراث‌فرهنگی

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه دیرینه‌شناسی کامبرین یزد

بازدید مسئولان استانی از ۲ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در اردکان

افتتاح سفره‌خانه سنتی «کافه موتور» اردکان همزمان با هفته دولت

اختصاص ماهانه ۳ میلیارد تومان تسهیلات به تأسیسات گردشگری اردکان

پیام تبریک مدیر کل میراث‌فرهنگی یزد به مناسبت گرامیداشت هفته دولت

سقف شیروانی حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) فهادان برداشته شد