جوابیه دفتر امام جمعه شهرستان ابرکوه در خصوص خبر مندرج در بعضی سایت ها و رسانه های مجازی به نقل از امام جمعه شهرستان
دفتر امام جمعه ابرکوه در خصوص خبر مندرج در بعضی سایت ها و رسانه های مجازی که نقل قول از امام جمعه شهرستان نسبت به کم توجهی به سرو ابرکوه و نیز در حال انهدام بودن آثار میراثی می باشد، توضیحاتی به شرح ذیل داده که به استحضار عموم می رسد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه شهرستان ابرکوه؛ به حسب توصیه امام جمعه محترم جهت تنویر افکار عمومی مستحضر می دارد:
متعاقب سفر نیم روزه معاون محترم رئیس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، امام جمعه محترم شهرستان در تاریخ پانزدهم بهمن ماه ۹۶ در مسجد جامع شهر ودر جمع مردم از حضور میهمان محترم شهرستان تشکر و اظهار امیدواری کردند که این سفر دستاوردهای ماندگار در جهت حفظ آثار میراثی داشته باشد.
ایشان ضمن توصیه به مردم جهت همکاری با میراث فرهنگی تأکید کردند باید با این همکاری رویکرد شهرستان را گرایش به صنعت پاک و غیر آلاینده قرار دهیم که نماد آن تنها در بحث گردشگری و توریسم است.
ایشان همچنین از وجود بیش از چهارصد اثر تاریخی در شهرستان سخن گفتندکه تنها۱۲۵ اثر ثبت ملی شده و اضافه کردند که بعض از آثار ثبت نشده بویژه در بخش بهمن به واسطه کم توجهی مانند بخشی از دیوارهای فرسوده بعض قلعه ها در حال انهدام است که باید برای حفظ آن تلاش شود.
در خصوص سرو کهنسال نیز امام جمعه محترم شهرستان اظهار نمودند که در سالهای گذشته مورد کم مهری مسئولین قرار گرفته بود ولی با پیگیری چندسال گذشته به لطف خدا حمایت خوبی از سرو صورت گرفته است و این چیزی است که قبلا هم درباره اش سخن مشابه مطرح کرده بودند که اگر این تنها موجود زنده دنیا درجائی دیگر یا کشوری دیگر بود از آن بهترین بهره برداری می شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی امام جمعه محترم در گفتگوی خصوصی با ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی کشور ضمن تشکر از حمایت های صورت گرفته خواستار پیگیری موضوع سرو جهت ثبت جهانی شدند که این پیشنهاد با استقبال گرم دکتر مونسان همراه بود.
تنها گلایه ایشان کوتاه بودن سفر ریاست محترم سازمان به ابرکوه بود که از جناب آقای دکتر مونسان دعوت کردند که سفر مجدّد به شهرستان داشته باشند و با رایزنی خود با ریاست محترم جمهوری از ایشان هم برای دیدار از شهرستان ابرکوه دعوت نمایند.
با این توضیح چنانچه استنباط بعض گزارشگران عزیز نارضایتی فعلی امام جمعه شهرستان از بی مهری مسئولین بوده قطعاً خطا در استنباط است و موضوع مربوط به گذشته است.
اضافه می شود حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا حسینی مراتب امتنان خود را نیز از تلاش مسئولین محترم میراث استان و کشور بویژه دکتر طالبیان معاونت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور که بارها نسبت به ایشان و شهرستان ابرکوه اظهار علاقه ویزه داشته و قول رسیدگی خاص به مطالبات امام جمعه را داده است، ابراز داشته اند.
گفتنی است سخنان امام جمعه شهرستان ابرکوه در تاریخ پانزدهم بهمن ماه ۹۶ در مسجد جامع شهر ودر جمع مردم به شرح ذیل می باشد.
رویکرد صعنتی شهرستان باید سمت و سوی صنعت پاک پیدا کند.
به دنبال حضور دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در شهرستان ابرکوه امام جمعه شهرستان ابرکوه تأکید کرد : باید همه مردم و مسئولین با اتخاذ موضع واحد سمت و سو دادن شهرستان در بعد صنعتی به صنعت غیرآلاینده و پاک جهت دهی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی که در مسجد جامع ابرکوه سخن می گفت افزود : حضور معاون محترم رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی گرچه به تناسب دهه مبارکه فجر صورت گرفت امّا متعاقب دعوت قبلی بود که از او به عمل آورده بودیم با این هدف که ایشان ظرفیّتهای میراثی شهرستان را از نزدیک ببیند و توجه خاص به شکوفا کردن توانمندیهای ظرفیت گردشگری ابرکوه داشته باشد .
امام جمعه شهرستان تصریح کرد : در حالیکه شهرستان ظرفیت صنعت پاک را دارد دلیلی ندارد که ما به دنبال صنایع آلاینده باشیم و به بهانه رونق کار به سلامت نسل آینده آسیب رسانی کنیم در حالیکه ابرکوه آئینه علم و فرهنگ و تمدن است و پیشینه فرهنگ و تمدن ایران در شهرستان متجّلی است .
وی افزود : در گفتگو با آقای دکتر مونسان گفتم ابرکوه منزلگاه امام رضا (ع) است در سفر به خراسان به گواهی مصّرح آستان قدس رضوی آن حضرت چند روز در این شهر منزل کردند و دوّمین سفر ولایت هم در ۱۵ دی سال ۸۶ با حضور مقام معظم رهبری صورت گرفت که از میان شهرستانهای استان تنها ابرکوه را برای دیدارشان گزینه کردند و اگر موضع ما حمایت از ارزشهای میراثی شهرستان است ، بازگشت به سخنان حضرت آقا دارد که شهررا شهر کهن و از مناطق نامدار و با نشان این کشور دانستند . در این خصوص انتظار داریم این شهرستان که در موقعیّت مثلث طلائی استانهای مجاور قرار دارد مورد حمایت قرار گیرد و در نشانه کم مهری گذشته به شهرستان همین بس که اگر این سرو کهن سال را که ما به عنوان اوّلین موجود زنده دنیا داریم در یکی از دیگر کشورها بود ، آن را بُت می کردند و درآمدی سرشار را بواسطه آن نصیب خود می ساختند امّا ما حالا داریم با همکاری میراث این تجسّم مقاومت را یاد می کنیم !
رئیس شورای فرهنگ عمومی در سخنان خود افزود : همچنین به رئیس محترم میراث گفتم : فرهنگ عمومی شهرستان کاملاً دینی است و ریشه در تاریخ با ثبات مذهبی خود دارد و اگر فرصت بود شما را به بخش بهمن می بُردم که ملاحظه کنید در آنجا چه سرمایه های عظیم میراثی هست که به واسطه کم لطفی ها و بی توجهی ها در حال انهدام و از دست رفتن است چون از ۴۰۰ اثر موجود فقط ۱۲۵ اثر میراثی ثبت شده و ثبت نشده ها در حال آسیب است .
سفر معاون رئیس جمهور و رئیس میراث فرهنگی حاشیه ای هم داشت و آن اینکه امام جمعه ابرکوه به دکتر مونسان گفته است : صحبت من با شما در دو نکته است : اوّل اینکه قبل از شما ، آقای دکتر سلطانی فر هم در زمان ریاستشان که به جای شما بودند همزمان با سفر استانی هیئت دولت یازدهم به استان سفر به شهرستان داشتند و سفرشان مثل شما تعجیلی بود – ما به ایشان گفتیم که از این سفر کوتاه راضی نیستیم – ایشان قول داد در اردیبهشت سال ۹۴ بیاید امّا نیامد و وعده ایشان در لیست هزار وعده خوبان قرار گرفت و شهرستان ابرکوه پایگاه میراثی شما است و انتظار داریم با سفر مجدّدتان با حوصله این پایگاه را رصد کنید و به آقای دکتر سلطانی فر تأسی نکنید !
مطلب دوم اینکه شنیده ام رئیس جمهور محترم بنای دیدار شهرستانی دارد اگر چنین است سفرایشان به شهرستان ابرکوه را هماهنگ کنید گرچه می دانم که بعض نمایندگان با نفوذ به احتمال نمی گذارند نوبت به ماها برسد اما شاید هم معجزه ای صورت گرفت !
همچنین امام جمعه ابرکوه برضرورت پیگیری جهانی شدن سرو کهن ابرکوه و برگزاری هزاره گنبد عالی نیز تأکید کرده که مورد استقبال ریاست سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفته است .