ثبت ” شیوه تهیه قهوه یزدی” در فهرست آثار ناملموس کشور

۰۶ تیر ۱۳۹۸ / در میراث فرهنگی

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد از تایید پرونده ثبت شیوه تهیه قهوه یزدی در جلسه شورای عالی ثبت میراث ناملموس کشور که ۴ و ۵ تیرماه در شهر سرعین اردبیل برگزار شد، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ “سید مصطفی فاطمی” با اعلام این خبر، گفت: قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود می باشد، قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار می­رسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه قهوه یزدی به جهت بومی سازی یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساخته­اند، بیان داشت: این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن داده­اند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی وشاخص در مراسم های مذهبی این شهر شده است.

این مقام مسئول افزود: قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می­شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در پایان گفت: ثبت آثار با هدف صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی انجام می شود وعلاوه بر این فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی بین الملل فراهم خواهد شد.

آخرین مطالب

یزد در افق تعاملات آسیایی؛ از توسعه خواهرخواندگی تا کسب عناوین بین‌المللی

آموزش ۸۴۵ علاقه‌مند و ارتقای مهارت ۵۰ صنعتگر صنایع‌دستی در یزد

«عارسُک جُلی» ابرکوه با پیام صلح و دوستی در موزه صلح تهران روایت می‌شود

اقامتگاه بوم‌گردی فاقد مجوز در شهرستان ابرکوه پلمب شد

ظرفیت‌های گردشگری خرانق و ساغند معرفی شد/ از میراث تاریخی تا ژئوتوریسم و کویرگردی

برگزاری مسابقات لیگ دسته یک والیبال نشسته، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری زارچ

بهاباد میزبان هشتمین جشنواره زعفران و چهارمین جشنواره «به» با شعار شکرانه برکت زمین می‌شود

مشاور و رئیس دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری از پروژه‌های شاخص میراث‌فرهنگی و گردشگری یزد بازدید کرد

کوهنوردان استان یزد با ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان بهاباد آشنا شدند

آغاز پویش مشارکتی پایش و پاکسازی پشت‌بام و ناودان بناهای تاریخی شهر یزد

پرونده‌های دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری یزد در کمیته تجدیدنظر بررسی شد

برگزاری کارگاه تخصصی حفاظت پیشگیرانه از آثار کاغذی تاریخی در یزد