ثبت دو بنای فرهنگی تاریخی بافق در فهرست آثار ملی کشور

۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / در میراث فرهنگی

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد از ثبت دو بنای فرهنگی تاریخی شهرستان بافق در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، عبدالمجید شاکری شمسی روز یکشنبه ۱۵ مردادماه با اعلام این خبر گفت: دو اثر فرهنگی تاریخی خانه حاج علی‌اکبر ابراهیمی مشهور به کرمانی و عمارت کَهن خانه واقع در شهرستان بافق به دلیل شان ملی-تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد با اشاره به اینکه خانه ابراهیمی از بناهای به جای مانده دوران پهلوی است، افزود: این خانه جز قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین خانه باغ‌های روستای کرمانی بافق است.

شاکری ادامه داد: از ویژگی‌های این مجموعه که یک نمونه کامل از خانه تاریخی اصیل روستایی است، می‌توان به وسعت عمارت و باغ آن اشاره کرد، تودرتو بودن فضاها و نحوه پوشش سقف‌ها نیز از دیگر ویژگی‌های این فضا محسوب می‌شود و پشت‌بام وسیع مجموعه با منظره اطراف آن نیز چشم‌نواز است.

او در خصوص دیگر بنای ثبتی شهرستان بافق توضیح داد: عمارت کهن خانه از بناهای دوران صفویه است که درگذشته برجی مسکونی بوده با پلانی مدور در دوطبقه و فضای میانی آن در طبقه اول و دوم به صورت شش ضلعی احداث‌شده، فضاهای مسکونی بنا در اطراف ضلع‌های شش‌گانه میانی قرارگرفته و این در حالی است که فضاهای طبقه دوم به محوطه میانی طبقه همکف دید منظر دارند.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد با اشاره به اینکه از این بنا به صورت اقامتگاه موقت درمواقع حمله دشمن به شهر استفاده می‌شده اضافه کرد: مصالح به‌کاررفته در ساخت آن خشت، گل و چوب است.

این دو بنای تاریخی به تازگی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

آخرین مطالب

فعالان گردشگری یزد پای میز گفت‌وگو نشستند

رونمایی از پوستر برگزاری رویداد هزاره گنبد عالی ابرکوه

مسائل و مشکلات گردشگری یزد در نشست با معاون استاندار بررسی شد

ساخت‌وساز غیرمجاز در بافت تاریخی سریزد با دستور قضایی پلمب شد

پیگیری میدانی برای شتاب‌بخشی به پروژه‌های مرمتی/ از موزه بزرگ یزد تا امیرچقماق

درخشش هنرهای سنتی یزد در هفته فرهنگی ایران در روسیه

رؤسای انجمن‌ها و جوامع گردشگری یزد با امام‌جمعه بخش مرکزی دیدار کردند

تاریخ شفاهی موقوفات گلشن در سی‌امین نشست «چقدر یزد را می‌شناسیم» بررسی شد

بررسی طرح مرمت و باز کاربری حمام تاریخی نصرآباد با رویکرد ایجاد موزه زمان و زندگی

امام جمعه بخش مرکزی یزد:
گردشگری در فرهنگ قرآنی ریشه الهی دارد/ سفر مورد توجه انبیا الهی بوده است

دورهمی فعالان گردشگری یزد برگزار شد

بازنگری، تدقیق و لایه‌بندی محدوده عرصه و حریم بافت تاریخی شهر یزد انجام شد