تخریب سنگ‌نگاره‌های کوه ارنان صحت ندارد

۱۱ آبان ۱۴۰۰ / در میراث فرهنگی

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اخبار منتشرشده در شبکه‌های مجازی در خصوص تخریب سنگ‌نگاره‌های تاریخی کوه ارنان در شهرستان مهریز را تکذیب کرد.

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،
علی‌اصغر صمدیانی روز سه‌شنبه ۱۱ آبان ماه با اشاره به اینکه اخیراً تصاویر و اخباری در فضای مجازی مربوط به تخریب سنگ‌نگاره‌های کوه ارنان در شهرستان مهریز منتشرشده، گفت: «این تخریب‌ها به‌تازگی اتفاق نیفتاده و مربوط گذشته است.»
معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ادامه داد: «بر اساس ارزیابی صورت گرفته از سوی باستان‌شناس در منطقه و گزارش مکتوبی که در این زمینه به ما ارائه داده است هیچ تخریب جدیدی رخ نداده و آنچه در فضای مجازی با عنوان تخریب سنگ‌نگاره مطرح‌شده است، واقعیت ندارد.»
به گفته صمدیانی فقط تصاویری با گچ بر روی بخش‌هایی از این سنگ‌نگاره حک‌شده که قابل پاک شدن است و مقررشده دهیاری و شورای روستای ارنان با نظارت این اداره کل نسبت به حصارکشی اطراف این اثر تاریخی اقدام کنند.

او با تأکید بر اینکه حفاظت و حراست از این آثار هنری تاریخی امر مهمی است که همواره در دستور کار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد قرار دارد، تصریح کرد: «از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این زمینه فقط ثبت محدوده سنگ‌نگاره‌ها، نصب تابلو و نظارت برای دخل و تصرف و تخریب این سنگ‌نگاره‌هاست، اما برای حفظ و حراست از آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی به همکاری و همراهی مردم، مسئولان و ساکنان هر محل و منطقه بیش از گذشته نیاز مبرم است.»
معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اظهار داشت: «سنگ‌نگاره‌های کوه ارنان مهریز تنها یکی از جاذبه‌های دیدنی باغشهر تاریخی مهریز است که موردتوجه باستان شناسان و گردشگران زیادی قرار دارد و با توجه به بررسی‌های باستان‌شناسی، تاریخچه و قدمت آن به عصر آهن یعنی ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح مربوط است.»
سنگ‌نگاره‌های کوه ارنان و محوطه اطراف آن در سال ۱۳۷۸ و به شماره ثبتی ۲۳۶۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

آخرین مطالب

شالبافیان تأکید کرد
بافت تاریخی جهانی یزد؛ بزرگ‌ترین فرصت سرمایه‌گذاری در گردشگری و صنایع‌دستی

جشنواره پسته بهادران امروز به کار خود پایان می‌دهد

گواهی سپرده خاص؛ ظرفیت جدید تأمین مالی بازسازی هتل‌ها و تأسیسات گردشگری یزد

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با هنر زیلوبافی ویژه نوجوانان در میبد

ساخت‌وساز غیرمجاز در بافت تاریخی مهریز با دستور دادستان متوقف شد

برگزاری کارگاه هزار خشت به مناسبت هزاره گنبد عالی ابرکوه

سومین جشنواره نان میبد تا ۲۴ مهرماه ادامه دارد

معاون میراث‌فرهنگی استان یزد:
اقدامات حفاظتی و بررسی‌های فنی در بنای تاریخی سلطان بندر آباد ادامه دارد

ضرورت اجرای پروتکل‌های پایش پیشگیرانه برای حفاظت از موزه‌ها در برابر مخاطرات جوی

آغاز عملیات ایمن‌سازی و پاک‌سازی پشت‌بام کاروانسرای شاه‌عباسی میبد

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر یزد تأکید کرد:
ضرورت تقویت همکاری تشکل‌های تخصصی برای توسعه گردشگری یزد

درخشش هنر و اصالت بفروئیه در سطح ملی/ استاد حبیب‌الله موتاب بفروئی برگزیده ششمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های روستایی شد