برگزاری رصد خسوف و کویر پیمایی در یزد

۱۸ شهریور ۱۴۰۴ / در گردشگری و سرمایه گذاری

رصد خسوف همراه با کویر پیمایی با محوریت گردشگری نجوم برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، شامگاه یکشنبه ۱۶ شهریورماه برنامه رصد خسوف و کویرپیمایی به همت انجمن گردشگری حافظان طبیعت و در رصدگاه اختصاصی کمیته ژئوتوریسم و گردشگری معدنی در محل رصدگاه معدن درنیک و سنجدک برگزار شد.

یک گروه علمی سیاحتی حدود ۳۰ نفر از مدیران تشکل‌های زیست‌محیطی و گردشگری، فعالان گردشگری و تعدادی زمین‌شناس به همراه خانواده‌های آن‌ها به مدیریت آقای میرزایی همراه با حضور استاد برجسته و پیشکسوت نجوم استان، استاد کیانوش به داخل کمپی در خارج از شهر بعد از اکرم‌آباد عزیمت کردند.

از ساعت ۱۷:۳۰ به دلیل رمل بزرگی که در رصدگاه بود برنامه ۲ ساعته کویر پیمایی برگزار شد و در ادامه برنامه رصد خسوف تا ۱۲ شب به طول انجامید.

این برنامه با یک دوربین تک‌چشمی طبیعت‌گردی و تعدادی دوربین دوچشمی از جمله دوربین ۱۵ در ۵۰ انجام شد و ناظران از طریق آن‌ها، به رصد و عکاسی از این پدیده زیبا پرداختند.

شرکت‌کنندگان همچنین با مفاهیمی کاربردی در نجوم مانند جهت‌یابی و قبله یابی به کمک ستاره قطبی آشنا شدند و همچنین شکل و جایگاه چند صورت فلکی مانند دب اکبر، ذات‌الکرسی، دجاجه، عقرب و مثلث تابستانی را در آسمان فرا گرفتند.

برنامه رصد آسمان شب به همراه مشاهده ماه‌گرفتگی در نارین قلعه میبد هم برگزار شد.

ماه‌گرفتگی در ایران از حدود ساعت ۲۰ با پدیده خسوف نیم‌سایه‌ای آغاز شد و به تدریج سمت شرقی ماه شبح مانند شد که از طریق دوربین و تلسکوپ واضح تر دیده می‌شد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌ای ماندگار برای آینده یزد

تجربه استادکاران پیشکسوت؛ گنجینه‌ای زنده برای صیانت از هویت تاریخی و معماری یزد

هنرستان صنایع غذایی قهوه‌چی در یزد افتتاح شد

سومین رویداد سه‌شنبه‌های میبدگردی در محله تاریخی کنزی‌های بشنیغان برگزار می‌شود

جشنواره تابستانه و جشنواره خرما فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری بافق

دومین جشنواره از بذر تا نذر در تنگ چنار مهریز برگزار شد

نخستین نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع وابسته در یزد برگزار می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد:
بافق فراتر از معدن، در مسیر توسعه صنایع‌دستی و ظرفیت‌های بومی است

هشتمین جشنواره تابستانه و پنجمین جشنواره خرمای بافق آغاز به کار کرد

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده

محمدابراهیم زارعی:
بررسی‌های باستان‌شناسی ابرکوه به شناسایی ۱۰۱ اثر تاریخی منجر شد