برگزاری جلسه شورای اداری استان یزد با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در هفته دولت
دوشنبه ششم شهریورماه جلسه شورای اداری استان یزد با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری و جمعی از مسئولین و مدیران اجرایی استان یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، صبح امروز جلسه شورای اداری استان یزد بهریاست "سید محمد میرمحمدی" استاندار یزد و با حضور "علی اصغر مونسان" معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کشور،" محمد حسن طالبیان" معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری کشور ، آیت الله " محمدرضا ناصری" نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد، "فاطمه دانش یزدی" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری یزد، "سید ابوالفضل موسوی بیوکی" نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاههای مختلف در محل تالار اندیشه استانداری یزد برگزار شد.
استاندار یزد ضمن خوش آمد به دکتر مونسان و هیات همراه، از انتخاب استان یزد به عنوان اولین سفر استانی معاون رئیس جمهور ابراز خوشحالی کرد و گفت: شهر یزد دارای ویژگی ها و ارزش های خاصی است که مورد توجه ملل جهانی قرار گرفته و در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
میرمحمدی ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را فرصتی مناسب از نظر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی برای استان عنوان کرد و اظهار داشت: این بافت واجد ارزشهایی است که نمایندگان سازمان جهانی یونسکو به آن معترف شده و این اعتراف برای ملت و دولت ایران اسلامی بسیار ارزشمند است.
او در بخش دیگری از سخنان خود از مسئولین، مدیران و مردم استان که در راه ثبت ارزش های شهر تاریخی یزد قدم برداشته اند تشکر کرد و گفت: با ثبت جهانی شهر تاریخی یزد کار مردم و مسئولین به مراتب سخت تر شده است.
نماینده عالی دولت در استان یزد با بیان اینکه برای ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد افراد زیادی تلاش کردند و نباید زحمات هیچ فردی نادیده گرفته شود،گفت: باید از این رخداد بزرگ باید با هوشمندی، تدبیر و درک ارشمندی های آن استفاده کنیم و با حفظ این گنجینه بزرگ تاریخی، معماری، هنری، مذهبی و میراث ملمومس و ناملموس آن، استان یزد را به عنوان کانون تبادل فرهنگی بین ملت ها معرفی کنیم.
استاندار یزد تعهد در راستای ارتقاء امنیت بین المللی بافت تاریخی را از دستاوردهای جهانی شدن یزد دانست و تأکید کرد: ایجاد راهکارهای مختلف در راستای توسعه ظرفیتهای گردشگری استان ضروری است.
میرمحمدی در مورد اقدامات مرتبط با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، افزود: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی توجه خوبی به موضوع ثبت جهانی یزد نشان داد و ۱۴ محور اصلی را در این حوزه در دستور کار قرار داده است که اجرای این برنامهها برای بافت تاریخی بسیار موثر خواهد بود، نماینده ولی فقیه در استان هم توجه خاصی به این موضوع داشتند.
نماینده عالی دولت در استان یزد اضافه کرد: تشکیل معاونت میراثفرهنگی در استانداری یزد با هدف توجه بیشتر به موضوعات بافت تاریخی در دستور کار قرار گرفت که این موضوع بهدلیل موازیکاری مورد توافق قرار نگرفت و مقرر شد، استانداری هم توان خود را در اختیار ادارهکل میراثفرهنگی استان قرار دهد.
او تصریح کرد: باید با نگاه ملی و بینالمللی به این موضوع توجه کرد، ۱۰ کارگروه ایجاد شده است که هر کدام اقدامات خاص خود را برای ساماندهی بافت تاریخی انجام خواهند داد.
او با اشاره به اینکه یزد یکی از استانهایی است که مردم این دیار با وجود تفاوتهای مذهبی، همزیستی مسالمتآمیز دارند، گفت: این موضوع یکی از محورهای ثبت جهانی شهر یزد بوده است، امیدواریم با تمام این ارزشهای شهر یزد، بتوانیم در دستیابی به اهداف موفق باشیم.
میرمحمدی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: امیدواریم با حضور آقای مونسان شاهد نگاه ملی و بینالمللی به شهر یزد باشیم و تحولات ارزشمندی را برای این شهر جهانی داشته باشیم و از کلیه مسولین استان نیز خواست تا با همراهی و همکاری با میراث فرهنگی به نحو احسن از موقعیت موجود استفاده کنند.
آیتالله محمد رضا ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان یزد در این نشست نیز گفت: تشکر میکنم از افرادی که برای جهانی کردن شهر یزد تلاش کردند، از همه مسئولان شهر یزد میخواهیم که توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند.
او ادامه داد: تمام ارزشها و داشتههای شهر جهانی یزد باید شناسایی شود و برای پاسداشت آنها اقدامات اساسی صورت گیرد، حریم خانواده در آثار تاریخی یزد هنوز حفظ شده است که این موضوع نباید مورد سهلانگاری قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در یزد تصریح کرد:حفر قناتها در استان یزد گویای مسائلی است که باید از آن درس بگیریم، مهندسان ما در طراحیها باید از این موضوعات استفاده کنند، حفظ اخلاق و روحیه ایثار و توجه به مسائل مذهبی در استان یزد زبانزد بوده است و امروز هم ما نیازمند حفظ و ترویج این مسائل در جامعه هستیم.
آیتالله ناصری اضافه کرد: راهنمایان گردشگری باید تاریخ، اخلاق و ارزشهای یزد را بدانند و این مسائل را به گردشگران بگویند، همه گردشگرانی که به استان یزد میآیند باید با سابقه تمدنی و تاریخی یزد آشنا شوند.
او با اشاره به اینکه دنیای استکبار تلاش میکند تصویر نامناسبی از ایران اسلامی به دنیا مخابره کند، افزود: یکی از راههایی که میتوانیم ارزشها، انقلاب، اخلاق و سابقه تاریخی تمدنی خود را منتقل کنیم، حضور گردشگران در کشور است، باید در انتقال ارزشها و توانمندیهایی که در کشور وجود دارد بیشتر تلاش شود.
نماینده ولی فقیه در یزد گفت: امیدواریم متولیان حوزه گردشگری انتقال ارزشها را در اولویت کارهای خود قرار دهند.
"مجتبی فرهمند" مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد پس از سخنان استاندار و نماینده محترم ولی فقیه در خصوص ویژگی ها و ارزش های ثبت شهر تاریخی یزد در فهرست جهانی یونسکو نیز سخنانی مطرح کرد.
"فاطمه دانش یزدی" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست با اشاره به دستاوردهای میراث فرهنگی طی چهار سال گذشته، اظهار کرد: تدوین و اجرای برنامه پنج ساله، ثبت جهانی بافت تاریخی، معرفی یزد به عنوان قطب نساجی کشوری، معرفی یزد به عنوان شهر زندگی مسالمت آمیز، توسعه طبیعت گردی استان و توسعه گردشگری سلامت از دیگر برنامههای در دستور کار معاونت گردشگری این اداره کل در استان یزد است.
او احداث و توسعه واحدهای اقامتی و هتلهای چهار ستاره، ایجاد زمینه های جذب سرمایه گذاران در حوزه ساخت هتلهای پنج ستاره را از دیگر اقدامات انجام شده و در دستور کار میراث فرهنگی یزد دانست و بیان کرد: ۵۰۰ اثر تاریخی در استان یزد شناسایی و ثبت شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با بیان این که در سال گذشته حضور ۱۸۴ هزار نفر گردشگر داخلی و ۱۱۳ هزار گردشگر خارجی در استان یزد ثبت شده است.
دانش یزدی در مورد اقدامات نوروزی استان یزد خاطرنشان کرد: در عید نوروز سال ۹۵ بیش از 800 هزار مسافر نوروزی میهمان یزد بودند.
این مقام مسئول برگزاری ۲۹ دوره آموزشی در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی را از دیگر اقدامات انجام شده در استان یزد دانست و تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید دانشکده میراث فرهنگی با هفت رشته تخصصی در استان یزد راهانداز شده است.
او در پایان گفت: ایجاد ۳۱ بازارچه نوروزی در ایام عید نوروز از دیگر اقدامات انجام شده در استان یزد بوده است.
"علی اصغر مونسان" معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کشور در نشست شورای اداری استان یزد اظهار کرد: دولت دوازدهم با رأی اعتمادی که نمایندگان مجلس شورای دادن چندروز گذشته فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
دکتر مونسان قرار گرفتن ایران در نطقه تحولی جدید را نتیجه تلاشهای انجام شده در دولت یازدهم دانست و بیان کرد: این که ما از رشد های منفی به رشد های مثبت چند درصدی رسیده ایم شرایطی با ثبات در اقتصاد کشور ایجاد کرده است.
معاون رییس جمهور با بیان این که ثبات اقتصادی یکی از عناصر پیشرفت در حوزه های مختلف است، افزود: برنامه ششم توسعه بر اساس ثبات ایجاد شده تدوین و در دستور کار اجرا قرار گرفته است.
این مقام مسئول دو بحث تولید و اشتغال را از جمله اولویتهای اجرایی دولت دوازدهم عنوان کرد و گفت: رییس جمهور بحث اشتغال را اولویت اجرایی تمام وزارت خانه ها قرار داده است.
او با بیان این که ایجاد نزدیک به یک میلیون شغل در کشور پیش بینی شده است، تصریح کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار می گیرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه با بیان اینکه امر کنترل هزینهها از دیگر اولویتهای اجرایی است، اظهار کرد: ما باید از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مولد و مردمی تغییر مسیر دهیم.
دکتر مونسان مردمی کردن اقتصاد کشور را یکی از تمرکزات دولت دوازدهم دانست و بیان کرد: مسئولان و دست اندرکاران باید با حمایت از بخش خصوصی زمینههای تحقق اهداف دولت را ایجاد کنند.
او سازمان میراث فرهنگی را یکی از نهادهای تأثیرگذار در حوزه مردمی کردن اقتصاد کشور عنوان کردو گفت: به ازای هر گردشگر خارجی حدود یک هزار و ۲۰۰ دلار درآمد برای کشور ایجاد میشود که نسبت به درآمد حاصل شده از نفت بیشتر است.
معاون رییس جمهور با اشاره به وجود ظرفیتهای گردشگری متعدد در ایران، خاطرنشان کرد: برخورداری از چهار فصل زمستان، تابستان، بهار و پاییز از جمله ویژگیهای گردشگری ایران است.
این مقام مسئول با بیان این که بسیاری از کشورهای دنیا با سابقه فرهنگی و تمدنی محدود عمده درآمد خود را از صنعت گردشگری تأمین می کنند، تأکید کرد: توجه به بحث صنعت گردشگری نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می کند.
مونسان در ادامه مدیریت جهادی را یکی از ضرورتهای اجرایی در راستای استفاده از ظرفیتهای مختلف دانست و بیان کرد: شدنی است که با همت مدیران و دست اندرکاران دوره تحول گرایی را در میراث فرهنگی کشور ایجاد کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که استفاده از ظرفیت گردشگری برای ارتقا و انتقال هویت مذهبی، اجتماعی و فرهنگی ایران اسلامی به مردم دنیا باید در دستور کار قرار گیرد، افزود: گردشگری نقطه مهمی در معرفی جمهوری اسلامی ایران است.
او با بیان این که آداب و فرهنگ مردم ایران اسلامی از دیگر عناصر میراث فرهنگی کشور محسوب میشود، گفت: حضور گردشگران خارجی در کشور فرصت مناسبی برای انتقال فرهنگ دینی و اجتماعی ملت ایران به مردم جهان است.
معاون رییس جمهور بحث شهر گردشگر را از جمله برنامههای در دستور کار دوره جدید میراث فرهنگی کشور دانست و بیان کرد: تدوین استانداردهای لازم در این حوزه و معرفی چند استان کشور به عنوان شهر گردشگر انجام میشود.
گفتنی است: پخش کلیپ های ثبت جهانی شهر تاریخی یزد و رونمایی از کتاب ارمغان تدبیر ۲ از برنامه های جانبی شورای ادارای استان یزد بود.