برگزاری جشنواره عروسکی “سزمین من” در شهرستان اردکان با همکاری میراث فرهنگی یزد

۲۵ شهریور ۱۳۹۶ / در گردشگری و سرمایه گذاری

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی یزد از برگزاری جشنواره عروسکی سرزمین من توسط اقامتگاه بوم گردی ماه بی بی شهرستان اردکان با همکاری ادارکل میراث فرهنگی استان با هدف ترویج فرهنگ ایرانی و رونمایی از عروسک های بومی اردکان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد،"محمد رضا نصیری" گفت: فرهنگ، سنن، آداب و شیوه‌های زندگی ملل مختلف از طریق عروسک‌ ها فراگیر می ‌شود چرا که عروسک ها یک پدیده بسیار مهم و هنجار فرهنگی هستند که نقطه مقابلی دارند که از طریق آن می‌توان مفاهیم فرهنگی را نیز وارد فرهنگ بومی کرد.

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه عروسک‌ها دستاوردهای بشری هستند که در جهت هنجارهای اجتماعی به خصوص در دوره شهرنشینی باید بیشتر به آن‌ها توجه شود، اظهار داشت: عروسک‌ها را مخاطبانی قرار داده‌ایم که حاملان فرهنگی ما هستند، چون به علت سیر میراث معنوی در طول زمان برخی از آیین‌ها در قالب عروسک شکل گرفته‌اند.

نصیری در خصوص برگزاری جشنواره عروسکی سرزمین من در شهرستان اردکان نیز توضیحاتی ارائه نمود و گفت: این جشنواره علاوه بر معرفی عروسک های بومی شهرستان اردکان موجب ترویج فرهنگ آن منطقه نیز خواهد شد.

این مقام مسئول در ادامه به ارتباط عروسک و قصه‌ و کاربرد آن در موزه‌ها برای انتقال فرهنگ‌ها، معرفی شخصیت‌های مطرح و رویدادهای مهم جهان پرداخت و ابراز داشت: اول باید به این باور برسیم که عروسک‌ها می‌توانند بعد از انسان، سفیر بسیاری خوبی برای انتقال مفاهیم و آموزه‌ها به دنیای کودکان باشند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان این‌که قصه‌گویی بازتاب ارتباطات انسان‌ها با یکدیگر در طی زمان و تلقی فرهنگ‌ها است، اذعان داشت: این هنر دیرینه می‌تواند باعث سهیم کردن افراد در میراث فرهنگی و در خدمت سوادآموزی، برانگیختن حس کنجکاوی برای یادگیری، تغییر در نگرش و … شود.

گفتنی است: جشنواره عروسکی "سرزمین من" حاصل پنج ماه تحقیقات میدانی و کتابخانه ای درباره عروسکهای اردکانی و عروسک بی بی کُگ می باشد که این عروسک ها به سفارش اقامتگاه بومگردی ماه بی بی اردکان با همکاری طراح و سازنده عروسکهای اقوام اردکان و زیر نظر دکتر پوپک عظیم پور به عنوان مشاور علمی این پروژه ساخته شده است.

 لازم به ذکر است: این جشنواره با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد روز سه شنبه بیست و هشتم شهریورماه در محل اقامتگاه بوم گردی ماه بی بی شهرستان اردکان برگزار خواهد شد.

آخرین مطالب

دومین جشنواره از بذر تا نذر در تنگ چنار مهریز برگزار شد

نخستین نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع وابسته در یزد برگزار می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد:
بافق فراتر از معدن، در مسیر توسعه صنایع‌دستی و ظرفیت‌های بومی است

هشتمین جشنواره تابستانه و پنجمین جشنواره خرمای بافق آغاز به کار کرد

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده

محمدابراهیم زارعی:
بررسی‌های باستان‌شناسی ابرکوه به شناسایی ۱۰۱ اثر تاریخی منجر شد

جلسه شورای راهبری خوشه گردشگری استان یزد برگزار شد

بررسی‌های باستان‌شناسی شواهد تازه‌ای از آثار فرهنگی ـ تاریخی شهرستان بهاباد را افشا کرد

استاندار یزد:
هتل‌ها در اولویت حمایت‌های بانکی قرار می‌گیرند/ توسعه «یزد ایر» و راه‌اندازی قطار VIP در دستور کار است

بررسی ظرفیت‌های همکاری بانک رفاه و میراث‌فرهنگی یزد برای حمایت از پروژه‌های گردشگری

موزه مفاخر اردکان در مسیر تحول؛ بازنگری طرح محتوایی با رویکرد نوین موزه‌داری