برنامه های روز بناها و بافت های تاریخی در شهر جهانی یزد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد برنامه های روز بناها و بافت های تاریخی در شهر جهانی یزد را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "ساشا ریاحی مقدم" معاون میراث فرهنگی استان استان یزد در این خصوص گفت: روز چهارشنبه مورخ ۲۹ فروردین ماه ۹۷ بمناسبت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی برنامه های ویژه ای در بافت تاریخی شهر جهانی یزد تدارک دیده شده است.
ساشا ریاحی مقدم در ادامه اظهار داشت: به پیشنهاد ایکوموس روز ۱۸ آوریل مصادف با ۲۹ فروردین به عنوان “روز بین المللی بناها و محوطه های تاریخی“ نامگزاری گردیده. این روز خاص فرصت بالا بردن آگاهی عمومی در مورد تنوع میراث فرهنگی و کوششهای مورد نیاز جهت حمایت و حفاظت از آنها را فراهم می آورد، و همچنین فرصت مناسبی برای جلب توجه نسبت به آسیب پذیری آنها است. برای چندین سال است که، ایکوموس هر سال موضوعی را به این مناسبت اعلام می کند. شعار انتخابی امسال میراث مشترک نسل ها می باشد.
معاون میراث فرهنگی استان یزد اهم برنامه های این اداره کل برای گرامی داشت روز بناها و بافتهای تاریخی را به شرح زیر اعلام کرد: بازدید از کارگاه های مرمتی مسجد شیخی ها و خشت زنی، بازدید از کارگاه های مرمتی برج و بارو، بازدید از قنات زارچ و پایاب های آن، پاتوق خاطره گویی در یایاب کمالیه توسط پیران بافت، بازدید از کارگاه باستان شناسی، آشنایی کودکان و نوجوانان با خانه های ایرانی، برگزاری گارگاه خشت زنی وساخت سازه خشتی برای کودکان، برگزاری گارگاه آموزشی طراحی از بافت برای کودکان و نوجوانان توسط آقای ابریشمی، توصیف زندگی و خانه های تاریخی و تفاوت های آن با زندگی و خانه های امروزی، آشنایی کودکان مقطع ابتدایی با لوازم و وسایل اندازه گیری به شیوه سنتی و مدرن توسط مهندس علی محمد سرداری (برگرفته از مبحث اندازه گیری در کتاب ریاضی کلاس سوم دبستان)، آشنایی کودکان مقطع ابتدایی با هنر معرق کاری توسط هنرمند پیشکسوت، برنامه همیاران حفاظت از میراث فرهنگی، نگاهی به حفاظت محوطه ها با پاکسازی آنها.
این مقام مسئول همچنین افزود: جامعه ای که از داشتههای فرهنگی و هویتی خود به درستی آگاه باشد هیچگاه خواسته یا ناخواسته گام در تخریب آن نخواهد برداشت. شهروندان بایستی آشنایی با میراث فرهنگی را از نزدیک تجربه کنند تا حس هویت در آنان نهادینه شود. آنگاه دیگر شاهد اتفاقاتی نظیر تخریب در بنا ها و محوطه های تاریخی نخواهیم بود چون در این حالت هر ایرانی به یک میراث بان تبدیل شده است. لذا فرهنگ سازی و آموزش را می بایست از کودکان و در سنین پایین تر آغاز نمود.