استقبال مسافران نوروزی از اماکن تاریخی و تفرجگاهی شهرستان مهریز
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهریز گفت: در نوروز ۹۸؛ آثار تاریخی، فرهنگی و تفرجگاهی شهرستان مهریز مورد توجه مسافران و گردشگران نوروزی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد: “الهام جلوداری” با بیان این مطلب افزود: از ۲۷ اسفندماه ۹۷ تا پایان ۱۶ فروردین ماه سالجاری، مجموعه تاریخی ارگ سریزد، باغ جهانی پهلوانپور، مجموعه مهرپادین و کاروانسرای زین الدین تنها کاروانسرای مدور ایران به ترتیب از مهمترین مکان های مورد بازدید مسافران نوروزی بود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان مهریز در ادامه گفت: با توجه به بارندگی های اخیر و جاری شدن چشمه فصلی غربالبیز این مکان و دیگر مکانهای تفرجگاهی مهریز نظیر روستاهای ییلاقی منشاد، بنادک السادات، پارک چشمه حسن آباد و کوه ریگ بیشترین بازدید کنندگان را داشته اند.
جلوداری با بیان اینکه واحد های اقامتی شهرستان مهریز با ظرفیت پذیرش ۱۱۰۰ نفر شامل ۶ هتل و اقامتگاه سنتی، ۲۰ اقامتگاه بوم گردی و خانه مسافر است می باشد، گفت: در سال گذشته تعداد واحدهای سنتی اقامتی شهرستان ۱۱ مورد بوده که در حال حاضر به ۲۰ مورد افزایش پیدا کرده است. از این تعداد ۱۲ مورد در روستاهای شهرستان و ۸ مورد در داخل شهر مهریز قرار دارند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی مهریز در خصوص این شهرستان گفت: مهریز با وجود محدودیت ها و تنگناهای موجود در تأمین منابع آب، از پتانسیل های بالقوه در صنعت گردشگری برخوردار است که از جمله می توان به منطقه نمونه گردشگری سریزد سرشار و غنی از جاذبه های متعدد و تاریخی ، منطقه حفاظت شده کالمند بهادران با گونه های نادر جانوری، قلعه و سنگ نگاره های ارنان که مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد می باشد، کاروانسرای زین الدین، باغ جهانی پهلوانپور با قدمت زندیه و قنات ۷۰۰ ساله جاری در آن، درختان کهنسال چنار تنگ چنار و سرو منگاباد، کوه ریگ و چشمه فصلی غربالبیز، مجموعه های تاریخی منگاباد، مهرپادین، باغ بهار، پیرنارکی، غارهای طبیعی، قلعه های تاریخی و باغ های سرسبز و بهم پیوسته شهرستان اشاره کرد.
وی اشاره ای به طبیعت بسیار زیبایی این شهرستان داشت و عنوان کرد: دشت ریواس، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی، روستاهای سرسبز اطراف منشاد، بنادک سادات، تنگ چنار، غارها، قلعه ها و… تماماً مجموعه ای ارزشمند و متنوع از سرمایه های گردشگری این شهرستان می باشد.
جلوداری خاطرنشان ساخت: تاکنون ۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در مهریز شناسایی شده که ۱۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی و باغ پهلوانپور و قنات حسن آباد مشیر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان مهریز در پایان از برپایی سفره هفت سین در اماکن تاریخی، اجرای نمایش عمو نوروز، معرفی جاذبه های گردشگری و بناهای تاریخی شهرستان با پخش بروشور و نقشه، برپایی غرفه های صنایع دستی با اجرای زنده و برگزاری جشنواره رهگذر در محل مزارع شور به عنوان برنامه های نوروزی اجرا شده در این شهرستان نام برد.