آغاز مرمت و بازسازی آسیاب دوسنگی در شهرستان مهریز

۱۵ مرداد ۱۳۹۶ / در میراث فرهنگی

در راستای طرح حمایت از مالکین بناهای تاریخی و ثبتی، آسیاب دوسنگی شهرستان مهریز مرمت و ساماندهی می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد "علی اصغر صمدیانی" سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهریز با اعلام این خبر گفت: آسیاب آبی دستگاهی بوده که برای آسیاب و خردکردن گندم و سایر غلات و همچنین درست کردن آرد استفاده می شده و با استفاده از تکنیک سرعت آب و یا فشار آب کار می کرده است و در ایران تقریباً در هر شهری در قدیم آسیاب آبی وجود داشته امروز تقریبا چند مورد انگشت شمار هنوز کار می‌کنند که آسیاب کاخکبجنورد، آسیاب یزد و آسیاب‌آبی اشکذر از این نمونه آسیاب ها است.

او در ادامه افزود: ویژگی این آسیاب دوسنگی بودن آن است و سازه ای کاملا آجری دارد که در تمامی فصول سال از آب استفاده می کند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان مهریز در خصوص ارزش تاریخی آسیاب دوسنگی شهرستان مهریز گفت: این آسیاب آجری در عمق ۳ متری از سطح زمین واقع گردیده است. آسیاب دارای دو تنوره جهت ورود آب به داخل فضای مربوطه برای چرخاندن سنگ ها می باشد. سقف فضاهای خدماتی (باراندازها) به صورت شاخ بزی بوده و محل تلاقی آنها توسط سقفی فیلپوش با دهانه حدود هفت متر پوشیده می شود.

او در ادامه تصریح کرد: این آسیاب از نظر قدمت مربوط به دوره اول پهلوی می باشد.

آخرین مطالب

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده

محمدابراهیم زارعی:
بررسی‌های باستان‌شناسی ابرکوه به شناسایی ۱۰۱ اثر تاریخی منجر شد

جلسه شورای راهبری خوشه گردشگری استان یزد برگزار شد

بررسی‌های باستان‌شناسی شواهد تازه‌ای از آثار فرهنگی ـ تاریخی شهرستان بهاباد را افشا کرد

استاندار یزد:
هتل‌ها در اولویت حمایت‌های بانکی قرار می‌گیرند/ توسعه «یزد ایر» و راه‌اندازی قطار VIP در دستور کار است

بررسی ظرفیت‌های همکاری بانک رفاه و میراث‌فرهنگی یزد برای حمایت از پروژه‌های گردشگری

موزه مفاخر اردکان در مسیر تحول؛ بازنگری طرح محتوایی با رویکرد نوین موزه‌داری

برگزاری چهارمین جشنواره خرما در روستای تاریخی حاجی‌آباد زرین استان یزد

عضو شورای اسلامی شهر یزد:
یزد به دنبال گسترش دیپلماسی شهری و گردشگری با کشورهای آفریقایی است

پنجمین کمیسیون فنی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری یزد برگزار شد

آب‌انبار تاریخی زین‌آباد تفت احیا و به بهره‌برداری رسید