دستگیری عامل حفاری غیرمجاز در قلعه تاریخی میبد

۳۰ دی ۱۳۹۹ / در یگان حفاظت

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد از دستگیری عامل حفاری غیرمجاز در یکی از قلعه‌های تاریخی شهرستان میبد خبر داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،

سرهنگ ” مهدی رحیم زاده” روز شنبه ۲۷ دی‌ماه، در این خصوص گفت: «عامل حفاری غیرمجاز با اقدام به‌موقع یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی و نیروی انتظامی شهرستان میبد دستگیر شد.»

فرمانده یگان حفاظت اداره­کل میراث­فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد افزود: «پیرو اخبار واصله از منابع و مخبرین محلی مبنی بر وقوع حفاری غیرمجاز به‌قصد به دست آوردن اشیاء عتیقه دریکی از قلعه‌های تاریخی شهرستان میبد، بلافاصله گروهی متشکل از نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان و مأموران نیروی انتظامی به محل وقوع جرم اعزام و عامل حفاری غیرمجاز دستگیر و پس از تهیه صورت‌جلسه تحویل مراجع قضایی شد.»

سرهنگ رحیم زاده در ادامه از تشدید برخورد با حفاران آثار تاریخی و باستانی استان خبر داد و گفت: «هرگونه حفاری در سطح استان به‌منظور تحصیل اشیاء عتیقه و باستانی جرم محسوب شده و با حفاران و غارتگران میراث فرهنگی و آثار تاریخی برخورد قانونی خواهد شد».

او همچنین از مردم خواست تا در صورت مشاهده مورد مشکوک حفاری غیرمجاز در محدوده بافت های تاریخی و مکان‌های به ثبت رسیده به‌صورت شبانه‌روزی با شماره ۳۶۲۰۲۷۷۷ (مرکز پیام یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان یزد) تماس و مراتب را اطلاع دهند.

لازم به ذکر است: طبق ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش به‌قصد به دست آوردن اموال تاریخی ـ فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع سازمان میراث فرهنگی کشور و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود. چنانچه حفاری در اماکن و محوطه‌های تاریخی که در فهرست آثار ملی به‌ثبت رسیده است، یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی صورت گیرد علاوه بر ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری، مرتکب به‌حداکثر مجازات مقرر محکوم می‌شود.

آخرین مطالب

بررسی وضعیت اعتبارات پروژه‌های میراث‌فرهنگی در ۶ شهرستان یزد با حضور نماینده مجلس

آیین بزرگداشت قائد شهید امت و شهدای جنگ رمضان در ارگ حکومتی یزد برگزار می‌شود

هم‌اندیشی برای تأمین اعتبار و پیشبرد طرح‌های زیرساختی گردشگری یزد

فاز نخست مرمت دیوار نگاره‌های تاریخی امامزاده عبدالله (ع) بافق در مراحل پایانی

نخستین انتخابات انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی استان یزد برگزار شد

تسریع در پرداخت تسهیلات، محور نشست مشترک میراث‌فرهنگی یزد و صندوق کارآفرینی امید

یزد آماده میزبانی چهارمین کنفرانس گردشگری سلامت اکو

سیدمحمد رستگاری
روایت متخصصانی که آینده میراث ایران را هوشمند می‌سازند/ از خوارزمی تا عصر هوش و فناوری

برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری در تأسیسات گردشگری یزد

راهکارهای بهسازی جان‌پناه شیرکوه با محوریت توسعه ایمنی گردشگری کوهستان در یزد بررسی شد

برگزاری چهارمین جشنواره تجربه‌محور برداشت خرمای حاجی‌آباد زرین اردکان

نشست هماهنگی میزبانی رویدادهای بین‌المللی گردشگری اکو در یزد برگزار شد